Speelschare in de Krant van West-Vlaanderen

speelschare ploemeurDe Speelschare is net terug van een achtdaagse trip naar Ploemeur in Bretagne. De 32ste concertreis stond in het teken van vijftig jaar verbroedering tussen Diksmuide en het Bretoense stadje.

Klik hier voor het volledige artikel.

Musica Festiva 2016

affiche_MF14Wil je de Speelkring en de Speelschare aan het werk horen?
Dan is het meemaken van Musica Festiva daar een ideale gelegenheid voor.
Hartelijk welkom op zaterdag 22 oktober om 20 uur in cc Kruispunt, Diksmuide.

Uniek is de uitvoering van het Konzertstück voor 8 hoorns en orkest van Hübler! Voorts is er een knipoog met muziek die refereert naar de voorbije concertreis in Bretagne, Frankrijk.
Daarnaast liggen een aantal stevige composities op de lessenaar die de Speelschare momenteel volop aan het instuderen is…
Meer dan reden om dit jaarlijks muziekfestijn mee te maken!

Kaarten:
12 euro (volwassenen), 6 euro (kinderen -12 jaar) bij:
·   leden Speelkring
·   leden Speelschare en 051 50 37 70
·   secretariaat St.-Aloysiuscollege – 051 50 00 75

32ste concertreis, juli 2016

MoribanBeste Musici,

De reisbestemming voor de komende grote vakantie is op Musica Festiva bekend gemaakt: wij trekken naar de Morbihan in Bretagne, Frankrijk. Een regio die verrassend veel te bieden heeft!

Vertrek: woensdagmorgen 6 juli 2016 – Terug: woensdagavond 13 juli 2016
De busreis zal wellicht opnieuw verzorgd worden door Sint-Christophe cars waarmee we het vorig jaar heel goed gesteld hebben.
De 32ste reis heeft veel te bieden. De Bretoense ruwe kust, de ongerepte natuur, de oesterkweek, de bijzondere stad Lorient, de prehistorische site Carnac: het zijn slechts enkele troeven van deze reis. Daarbij komt de viering van 50 jaar verbroedering tussen Diksmuide en Ploemeur! We worden er écht verwacht, zoveel is duidelijk. En dit alles gecombineerd met onze concerten, sport en spel.Speelkring

Vanaf het vijfde en zesde leerjaar zijn
alle muzikanten welkom op zondagvoormiddag.

Speelschare

Na het zesde leerjaar kunnen alle muziekliefhebbers meespelen in de Speelschare.

Other languages

The biography of the Speelschare is available in other languages: English, French, German, Italian, Greek, Danish, Portuguese, Spanish, Catalan, Finnish, Croation, SlovakRomanian and Polish.